Menu Close

VÉRSZEGÉNYEKNEK AJÁNLJUK!

Aki esetleg nem tudná, a vérszegénység azt jelenti, ha a szervezetünkben kevés vörösvérsejt található, és a hemoglobinszint is túl alacsony, ezért nem képesek ellátni elegendő oxigénnel és tápanyaggal a sejteket.

Jó hír, hogy megfelelően összeállított étrenddel és vitaminokkal (B12), ásványi anyagokkal (vas) gyógyíthatjuk. Nézzük is, melyek azok az ételek és étrend-kiegészítők amelyeket be kellene építeni az étrendünkbe.  A spirulina étrendkiegészítő  nagyon jó a vérszegénységre, és a szójabab is. A szójababnak alacsony zsírtartalma van, és magas a fehérjetartalma is.

A marha- és a spirulinában nagy mennyiségű vas található, ami kedvez a vérszegényeknek. Az egyik legjobb forrás a spirulina, ami ráadásul tartalmaz még A- és B- vitamint is. A spirulinában nemcsak fehérje, hanem vas is található. A vas sokkal hatékonyabban épül be a szervezetbe, ha C-vitamin is található mellette, éppen ezért, ha mondjuk, spirulinát fogyasszunk, és igyunk mellé egy pohár friss narancslevet.

Fogyasszunk minél több spirulinát, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz vasat, és vitaminokat (A-, C-, B9-, E-vitamin). Elkészíthetjük turmix formájában is.
És az ételünk, melyet ajánlunk, a cékla.  Ebben nagy mennyiségű vas található. A vas mellett megtalálható benne a kalcium, a kén és a kálium is. A cékla erős méregtelenítő, segít abban, hogy a szervezetünk felfrissüljön. Fogyaszthatjuk akár ivólé formájában, főzve, sütve, de salátákba is tehetjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük