Menu Close

VISSZÉRTORNA

Az értorna a visszérkezelés egyik alapja valamint az egyik legfontosabb gyógymódja is lehet.

Most megismerhetsz egy 20 perces visszértornát amit ajánlott naponta elvégezned ha szeretnéd, hogy javuljon a helyzeted.

Az lenne a legjobb ha reggel és este is elvégeznéd a gyakorlatokat, hogy a lábaid kellőképpen átmozogjanak.

A most következő feladatok háton kell elvégezned, és nem az ágyban hanem inkább a földön vagy egy szivacson.

– Nyújtsd ki a lábaidat és szorítsd össze a térdeidet. Néhány másodpercig tartsd így, aztán lazítsd el. Ezt a feladatot végezd le egymás után 5 alkalommal.

– Nyújtsd ki ismét a lábaidat, aztán szorítsd spiccbe a lábujjaidat, tartsd úgy néhány másodpercig, végül lazíts. Ezt is 5 ismétléssel kell elvégezned.

– Nyújtsd ki ismét a lábaidat, viszont most a lábfejeidet mozgasd át. Néhány másodpercig szorítsd le a lábfejedet aztán engedd el. Szintén 5 alkalommal kell elvégezni.

– A lábfejeidet most ne szorítsd le, hanem körkörös mozdulatokat kell végezned pontosan 10-szer.

– Biciklizz 15-ször a lábaddal. Nem kell gyorsan csinálni, mert lehet elsőre nem egyszerű.

– Tedd a tarkódra a kezeidet, húzd fel a lábaidat, szorítsd össze térdeidet, döntsd balra aztán jobbra, ezt 15-ször ismételd.

– Nyújtsd ki a lábaidat, először az egyiket emeld magasra aztán a másikat ahogyan csak tudod. Mindkét lábbal 10-szer ismételd.

– Nyújtsd ki a lábaidat, aztán az egyiket emeld fel és a lábfejeddel körözz 10-szer. Ezt persze mindkét lábbal el kell végezned.

– Emeld fel mindkét lábadat, szorítsd össze a térdeidet, emeld fel a medencédet ahogyan csak tudod. Tartsd magadat így 15-20 másodpercig. Ismételd meg ezt 10-szer egymás után. Ez a feladat egy edzésnek is megfelel nem csupán visszérre jó.

– Tedd le mindkét lábadat a földre, aztán emeld meg az egyiket egy kicsit és mozgasd balra majd jobbra, 5-ször mindkét irányba. Ezt a feladatot végezd el mindkét lábaddal  10 ismétléssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük