Menu Close

Tippek a nyaraláshoz

Ha az utazás alatt megfogadunk néhány tippet, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

Fogyasszunk palackozott vizet. Fogmosáshoz is nyugodtan használhatjuk!

Kerüljük a mértéktelen étel-és italfogyasztást!

Mindig alaposan mossuk meg a gyümölcsöt!

Fagylalt helyett inkább előre csomagolt jégkrémet fogyasszunk!

A helyi gasztronómiai különlegességekből érdemes eleinte csak kisebb adagot fogyasztani!

Kerüljük az üdítőkhöz felszolgált jégkockát. Ezt legtöbbször csapvízből készítik.

A sült vagy grillezett húsokat jól átsütve (de nem megégetve) fogyasszuk!

Nagyon fontos, hogy amikor kiválasztjuk a nyaralás időpontját és a helyszínét, akkor figyelembe kell venni azoknak a növényeknek a virágzását amelyek akár gondot okozhatnak allergia szempontjából.

Az utazás előtt érdemes felkeresni a kezelőorvosunkat, hogy a megfelelő információval lásson el bennünket, esetleg figyelmeztet, hogy mikre kell odafigyelni. Amennyiben ételallergiával küzdünk, akkor mindenképpen tájékozódni kell a helyi konyha ételeiről. Mindenképpen meg kell annyit tanulni a célország nyelvén vagy esetleg angolul amelyik ételre allergiásak vagyunk. Érdemes odafigyelni a szőnyegekre is, ugyanis ezekben sok poratka lehet amitől aztán problémák adódhatnak. Érdemes még megkérdezni azt is a szállodától, hogy állatbarát-e a hely. Ha esetleg valaki a penészgombára allergiás, akkor kerülni kell a medencéket illetve a nedvesebb szobákat, helyeket.

Hosszabb utak előtt érdemes az indulás előtt 10 perccel bekapcsolni az autóban a klímát vagy a fűtést, hogy távozzanak a rendszerből a felesleges penészgombák vagy por.

Amennyiben repülővel utazunk, akkor akár ajánlott lehet a felszállás előtt orrspray-t használni, mivel aki allergiával küzd hajlamos lehet a füldugulásra. Ennek az esélyét lehet csökkenteni ha felszabadítjuk az orrlégzést. Nagyon sok szenvednek rovarcsípés, méhcsípés vagy darázscsípés allergiától. Lehetnek enyhébbek a tünetek de akár életveszélyes is. Ebben az esetben mindenképpen vigyünk magunkkal adrenalininjekciót vagy a szükséges ellenszert.

Jó nyaralást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük